Škola mentalne aritmetike “ Malac Genijalac ” predstavlja poseban program edukacije namenjen zdravom razvoju dečijeg mozga.

Malac Genijalac je internacionalni edukativni sistem namenjen zdravom razvoju dečijeg mozga.
Ciljevi Malca Genijalaca su podsticanje i razvijanje intelektualnih veština i sposobnosti dece, počev od ranog perioda života.
Sledeći ovu viziju Malac Genijalac uspešno spaja “ najbolje iz različitih svetova „, primenjujući najbolja iskustva Istoka i Zapada.

U okviru sistema Malac Genijalac posluje internacionalna škola Mentalne aritmetike. 
Škola je namenjena deci, uzrasta od 4. do 12. godine (završno 14), jer se u tom periodu dečiji mozak se najdinamičnije razvija.
Upotrebom abakusa aktiviraju se obe moždane hemisfere čime se postiže maksimalan intelektualni potencijal.
Nakon savladavanja rada na abakusu, deca postaju Malci Genijalci. U stanju su da obavljaju komplikovane računske operacije kao što su:
235 + 64 + 361 – 97 + 196 – 98 = … bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući tačan odgovor za samo par sekundi!
Ovu sposobnost Malac Genijalac zadržava zauvek, posedujući je tokom čitavog života. Međutim brzo mentalno računanje je samo jedna od veština koju Malci savlađuju. Mnogo važniji rezultati koji se postižu su sveopuhvatni razvoj kognitivnih sposobnosti deteta, kao što su:
pažnja, memorija, koncentracija, vizuelizacija, mašta, samopouzdanje…

Kako da budem siguran da sam odabrao pravu školu mentalne aritmetike za svoje dete?

  • Malac Genijalac je jedina škola u Evropi, koja primenjuje originalni japanski program HIKARI Mentalne aritmetike. Program poseduje jedinstveni i veoma efikasan metod koji potiče iz Japana, zemlje kolevke mentalne aritmetike.
  • Zahvaljujući jedinstvenom metodu, naši polaznici postižu izvanredne rezultate za kratko vreme. Već nakon dva meseca nastave u stanju su da računaju mentalno, što nije slučaj kod drugih programa u kojima se ne postižu takvi rezultati, čak ni nakon višegodišnjeg vežbavanja.
  • Program je fleksibilno i pažljivo osmišljen uzimajući u obzir individualne potrebe svakog deteta. Učenje se praktikuje u malim grupama (6-12 polaznika), kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera i pozitivni emocionalni odnosi.
  • Pored osnovnog fonda koji obuhvata 12 časova mesečno, svakom detetu se pruža onoliko koliko mu je stvarno potrebno. Tako je dopunska i dodatna nastava dostupna svima kojima je to neophodno, jer je naš cilj da svako dete dostigne svoj maksimalni potencijal. Na taj način deci omugućavamo nastavni fond i do 20 časova mesečno, koji se ne naplaćuje dodatno.
  • U Našoj školi, učenici koriste originalni japanski Soroban (算盤)., abakus koji je izrađen po japanskim standardima, isključivo od prirodnih materijala, dve vrste drveta: lipe i bambusa.
  • Jedinstvenost i superiornost našeg programa ogleda se i u primeni inovativnih tehnologija. Upotrebom modernih softwear-a i web platforme, pruža se efikasna podrška kućnom radu i omogućava stalna komunikacija između nastavnika i učenika. Na taj način naši učenici na web platformi mogu elektronski rešavati domaće zadatke, uvežbavati stečena znanja putem on-line igara ili se takmičiti sa drugim polaznicima naših škola širom sveta.
  • Škola Malac Genijalac je redovan organizator i učesnik međunarodnih takmičenja, što omogućava našim učenicima učešće na prestižnim svetskim nadmetanjima i Olimpijadama u mentalnoj aritmetici. Na ovaj način deca stiču dragoceno iskustvo i razvijaju zdrav takmičarski duh.
  • Po uspešnom završetku školovanja, našim polaznicima omogućeno je besplatno dalje usavršavanje i dostizanje prestižnog zvanja majstora mentalne aritmetike.
  • Kognitivni efekti postignuti učenjem našeg programa ne gube se po završetku školovanja, već postaju trajne sposobnosti i veštine koje Malci poseduju tokom čitavog svog života.